Adress

Tjuvahålsvägen 14
302 73 Halmstad

E-mail

info@sanktolofskapell.se

Sponsorer

Ni kan hjälpa Föreningen att bevara S:t Olofs kapell genom att bli sponsor.

Sponsorer

S:t Olofs kapell tillhör inte någon församling, utan bakom kapellanläggningen står
Föreningen S:t Olofs kapell i Tylösand, en ideell förening, med ett kapellråd som styrelse.
För kapellets drift och underhåll har föreningen att lita till avgifter från medlemmar,
kollekter och andra välvilliga bidrag.

Ni kan hjälpa Föreningen att bevara S:t Olofs kapell genom att bli sponsor.
Mot en årlig donation på minimum 5000 kr till S:t Olofs kapell får ni som tack,
en mässingsskylt med ert namn på vår anslagstavla.
Ni omnämns även i föreningens kapellblad, som distribueras till ca.600 hushåll, 2 gg om året.

Önskar ni bidraga till S:t Olofs kapell fortsatta existens med ett årligt bidrag eller en större donation,
kanske till något pågående eller kommande projekt, ber vi er kontakta
Bo Larsson, 070-543 77 85
ordförande i Sponsorkommittén

Sponsorsdagen 11 oktober 2020

För att ära alla dem som står oss bi år efter år och som skapar möjligheterna för oss att bedriva en omfattande och omväxlande kulturell och kyrklig verksamhet. Att värna om och vårda de unika fastigheter på sin plats uppe på krönet i Tjuvahålan med den vidunderliga utsikten över havet. Dessa våra vänner och gynnare ville vi hedra och visa vår uppskattning med att söndagen den 11 oktober anordna en sponsorträff i S:t Olofs kapell. 

Solen gassade uppe på tunet och bubblet porlade i gemenskapen bland gamla och nya vänner. Den fotoutställning som tagits fram inför 70-års firandet fanns åter på plats att beskåda inne i Pergolan.

Inne i värmen i kapellet bjöd vi sedan på ”Musikalisk Soaré.” Där Birgitta Henning presenterade kapellets fascinerande historia och lyfte fram många av de unika inredningsdetaljerna som Erik Salvén genom sin uthålliga envishet och sitt idoga detektivarbete hade lyckats lokalisera och återbörda till sitt ursprung i kapellet. Berättelserna varvades med ”tillhörande musik” som framfördes på ett så medryck-ande och inspirerande sätt av Ingrid och Håkan Melltorp. Det var en fröjd att bla få njuta av Preludium i C dur av Bach, när Ingrid ”gick loss” på vår 200-åriga orgel så det sjöng i väggarna.
Tack Ingrid och Håkan!

Efter att ha dansat ut ur kapellet till ”Satisfaction” med The Rolling Stones över den 3000-åriga trappstenen utanför entrén bjöd vi på en värmande soppa i pergolan och tosca-kaka som avrundning. En mycket uppskattad träff. Då en hel del av våra sponsorer inte kunde komma till denna träff hoppas vi att få  återkomma med nytt program och datum en annan gång.

Utdrag ur julens kapellblad.

Pågående och kommande projekt
Utveckling av pergolan 2022
Förlängning av bägge långsidor med glaspartier är nu klart. Öppningsbara fönster återstår. Fastighetskommittén undersöker möjligheterna med ett mera permanent tak. Vi återkommer med information.   
Förråds utrymmen
”Att växa ur ladorna” är ett vanligt fenomen, så är även fallet för föreningen. Mycket pga loppisverksamheten varje år, behövs det mera organiserad utrymme. Förråd bakom garagen och kaffestugan ligger på planeringstadiet. Det behövs förråd för trädgårdsmöblerna. För loppisverksamheten. För grillar, solstolar, parasoller, tält mm som finns för bostadshusen och verksamheten. Detta för att frigöra ”snickarboden” och möjliggöra att den blir en riktigt arbetsplats och inte som idag en förvaringsplats.
Avslutade projekt

2019 – Tunet och Pergolan.
Utjämning av marknivån är klar Halmstad Golfklubb grävde ut bakom pergolan för att skapa ljusinsläpp och för minimera risken för översvämning inne i pergolan. Denna jordmassa och ytterligare inköpt jord har lagts ut i de svackor som har skapats genom åren.

Nya större fönster är insatt i pergolan. En extra väggsektion med fönster har tillkommit. Nu är pergolan mycket ljusare och bättre vindskyddad.

2018 – Vindflöjlarna med årtal och byte av nockbräderna
De nya vindflöjlar är tillverkade av Lorriks Smedja.  Bröderna Bergström bytte nockbräderna och att installera vindflöjlarna samt ny åskledare.

2018 – Handikapprampen blev klar
Den nya stenrampen smälter in i miljön perfekt.

Nu är det säkert och tryggt att både gå och köra med permobil in i kapellet via sidoingången. Att se uppbyggnaden av stenrampen av de polska stenläggare, var fascinerande, ett gediget hantverk, som få bemästrar idag. Det fina smidesräcke är framställt av Harry Johanssons mekaniska verkstad.

2021 Ytterdörren till kaplansgården. Minnesnasplats. Förlängning av pergolans långsidor med glasparti.

 

Stort Tack till
Våra sponsorers årliga bidrag som skapar en buffert mot allahanda mindre och mellanstora oförutsedda och förutsedda utgifter. Det ger styrelsen en fast grund att stå på. Vi är mycket tacksamma för er generositet.

Länsstyrelsen och Naturmiljö Halland för deras välvilliga bidrag som bidrar till att föreningen kan genomföra stora nödvändiga reparationer.

 

Kontakta oss

E-mail

info@sanktolofskapell.se

E-mail

info@sanktolofskapell.se

Adress

Tjuvahålsvägen 14
302 73 Halmstad

Skicka en förfrågan

Här kan du skicka en bokningsförfrågan.

Vi återkommer snarast via e-post eller telefon

Observera att detta endast är en förfrågan, inte en bokning.